Futuristic House Wing // AnLstudio

 Futuristic_House_Wing_AnLstudio_afflante_com_0

Renovated home office space for an artist. The project is located in typical residential unit on 10th floor of a 45 years old Korean complex apartment in Seoul. The project was built on re-consideration of dwelling space in response to home-working condition. And, ultimately, it attempts not only to maximize the texture of the historical landmark building, but also to create a new environment that supports a condition for two conflicting activities (Working & Dwelling), reflecting of the contemporary residential culture.

AnLstudio rethinks how the typical residential unit can accommodate two activities – creating two clusters and sharing in-between the programs. Also, inspiration in both the name of Apartment “Nakwon( =meaning UTOPIA)”, and the client’s attitude for life, drag the design into installing the distinguishing purely white feature shaped like a wing of airplane. The aim for the WING is to differentiate between two crashing rival life patterns in a confined space. And, the target is to maximize the spatial perception by wrapping with unique lighting embedded feature at the ceilings and walls of working area. The “wrapper” around the ceiling and wall surface of the ground-floors is carefully planned to chain and serve the semi-public clusters such as Vestibule, Living, Library, Working table. The WING supports functions of the working, provide the lighting, and organize a dwelling units along the periphery of the space, as the private area (Master Room, Kitchen, Bathroom) from the public cluster.

From Afflante.

Leave a Reply

0

Your Cart

%d bloggers like this: